Utbildningar

Undertecknad, Anders Green, är utbildad till professionell trädklättrare i Wales av en av pinonjärfirmorna inom området, Treevoulution. Utbildningen omfattade både trädklättring och hantering av motorsåg i träd.

Treevolution har arbetat med trädservice sedan 1984 och anlitas idag, inte bara som trädservicefirma, utan även som experter av olycksfallsutredningar i händelse av allvarligare tillbud. Treevolution arbetar både inom Storbritanien såväl som internationellt.

Arborist med sele

Jag är certifierad enligt Englands regelsystem, NPTC (National Proficiency Test Council, fritt översatt: Nationella Rådet för Färdighetstest). Certifikatet möjliggör arbete utomlands i alla länder som följer Storbrittaniens system. Ett liknande system finns idag inte i Svergie. Därför refereras oftast till det Brittiska certifieringen.

Vidare jag utbildning i ”Motorsågens hantering”, en kurs som ges av Skogsvårdsstyrelsen och i Wales med tillhörande certifiering av NPTC

Innan jag omskolade mig till arborsit arbetade jag som civilingenjör med produktutveckling. Jag har en utbildning i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola med examen 1997. Specialisering mot produktutveckling och energiteknik. Kunskap är lätt att bära med sig och jag har dagligen stor nytta av min teoretiska utbildning.

Motorsågar

Praktisk erfarenhet:

Jag har minst 22 års praktisk erfarenhet att hanterat motorsåg.

Annan arbetslivserfarnehet finns från vitt skilda områden. T.ex. har jag arbetet som projektassistent på Institutionen för Energiteknik Chalmers, konsult inom produktutveckling på Aggero AB, utvecklingsingenjör på Tradex Converting AB, ingenjörspraktik i Kenosha WI. USA sommaren 1994, segelinstruktör Sjösportskolan, reparatör i Göteborgs oljehamn, lärarvikarie, fastighetsskötare Hotell Liseberg, Heden, nattportier m. m.