skip to Main Content

Utbildningar

Undertecknad, Anders Green, är utbildad till professionell trädklättrare i Wales av en av pinonjärfirmorna inom området, Treevoulution. Utbildningen omfattade både trädklättring och hantering av motorsåg i träd.

Treevolution har arbetat med trädservice sedan 1984 och anlitas idag, inte bara som trädservicefirma, utan även som experter av olycksfallsutredningar i händelse av allvarligare tillbud. Treevolution arbetar både inom Storbritanien såväl som internationellt.

Arborist med sele

Jag är certifierad ETW (European Tree Worker) och ISA:s (International Society of Arboriculture, USA) Certified Tree  Worker Climber Specialist samt Certified Arborist, sedan 2009. Sedan 2017 innehar jag även TRAQ, (Tree Risk Assessment Qualified) som även den ges av ISA i USA. Säker Skog utfärdar Motorkörkort och där har jag klass ABCDE samt Röjsåg RA + RB.

Innan jag omskolade mig till arborist arbetade jag som civilingenjör. Jag har en examen från 1997 i maskinteknik med inriktning på energiteknik och produktutveckling från Chalmers Tekniska Högskola. Kunskap är lätt att bära med sig och jag har dagligen stor nytta av min teoretiska utbildning.

Motorsågar

Praktisk erfarenhet:

Jag har minst 22 års praktisk erfarenhet att hanterat motorsåg.

Annan arbetslivserfarnehet finns från vitt skilda områden. T.ex. har jag arbetet som projektassistent på Institutionen för Energiteknik Chalmers, konsult inom produktutveckling på Aggero AB, utvecklingsingenjör på Tradex Converting AB, ingenjörspraktik i Kenosha WI. USA sommaren 1994, segelinstruktör Sjösportskolan, reparatör i Göteborgs oljehamn, lärarvikarie, fastighetsskötare Hotell Liseberg, Heden, nattportier m. m.